Zdrava ishrana

Ishrana

Pre svega naglasicu da ne podrzavam dijete kod pocetnika u treningu, niti savetujem svojim klijentima iste. Dijete su namenjene pojedincima koji su takmicari u sportu i ciji rad prate ozbiljni timovi. 
Zdrava ishrana predstavlja kombinaciju kolicine i vrste namirnica, koje nam mogu pomoci u cilju dobijanja misicne mase ili gubljenja masnog tkiva. Alat su kao i sam trening. Potrebno je pre regulisanja navika proveriti toleranciju na odredjene namirnice i po potrebi ih zameniti. Smatram da nije cilj jesti odredjenu hranu koju ne volimo, jer moze relultirati u prejedanje svim onim sto ne bismo trebali jesti.
Takodje, nemojte odmah izbaciti iz prehrane sve sto je spremnljeno na nezdrav nacin, vec postepeno to uradite, kako ishod ne bi bio vec pomenuto prejedanje.

Izabrati prave namirnice

Pored toga sto znamo koliko je vazno biti fizicki aktivan, raditi tezinske i kardio treninge, vezbati izdrzljivost i jacati organizam u svemu tome je vazno izabrati prave namirnice u ishrani.
Vecina zna koji su najbolji izvori proteina, masti i hidrata, stoga iz drugog ugla cemo se osvrnuti na datu temu. 
Savetujem vam da naucite kako da omogucite sebi da uvek pri ruci imate neki od zdravih obroka, a tu stupa ponovo na snagu vasa volja. To nije porucivanje spremljene hrane dostavom, vec navika da jednom ili dva puta nedeljno (u zavisnosti od godisnjeg doba) spremate hranu u svom domu i nosite sa sobom. Za pocetak krenite od jednog zdravog obroka, vas trening i posao cete bolje odradjivati jer se telo lako navikne na dobro. Energija i volja u toku dana ce biti na zavidnom nivou jer redovnom ishranom telo redovno dobija potrebne nutrijente i energiju. 
Uvek mozete kupiti orasaste plodove u kesici i nositi sa sobom, pored voca kao zdravu uzinu.
Takodje niko ne ocekuje da budete robovi svog zivota, vec da postepeno i lagano uvodite promene.
Translate »