Saveti

Kada je vreme za profesionalno bavljenje dizanjem tegova?

Ukoliko vas klasično treniranje u teretani dovodi do želje za novim izazovima, kao što su razna takmičenja u dizanju tegova, znajte, da taj put nije lak, a najmanje brz.
Prvenstveno, godine su u pitanju, gde ćete promeniti i nastaviti da menjate razne sitnice u tehnici izvodjenja, a ni tu nije kraj. Da ne pominjem koliko jedna prehlada usporava proces, a koliko mirna glava olakšava. Za sada, toliko o tome.
Ako je vaš trener izabrao da se takmiči u dizanju tegova, to apsolutno ne znači da vi morate trenirati na način kao on/ona. Upravo, jer se takmicari u bilo kom sportu dizanja tegova, koriste raznim pomoćnim tehnikama izvodjenja i sl.,koje ne morate znati ako niste zainteresovani za odredjeni sport. Isto važi za korišćenje raznih supstanci koje pomažu pri krajnjim rezultatima.
Trenirajte prema svojim željama i potrebama, uz učenje šta je bolje i korisnije, a nadjite nekoga ko vam u tome može pomoći, bez uslova, osude ili nametanja ličnih želja.
Ne postoji jedan jedini način treniranja ali postoji ishod svakog tipa treninga. Zato pamet u glavu i birajte nešto što će vam na duže staze doneti zdravstvene benefite, isto tako što se fizičkog izgleda tiče. 
Ukoliko vas je zainteresovao odredjeni tip takmičenja u dizanju tegova, birajte trenera koji se bavi istim, jer ce vam najrealnije približiti pravu sliku. 

Koja vrsta treninga je prava za mene? (trening snage, trening hipertrofije, kardio trening, HIIT)

Pogledaj treninge za početnike i kontaktiraj me za još takvog sadržaja i saveta.

Prednosti i nedostaci online treninga

Prednosti online saradnje jesu najvece za one koji zele da nauce, pazljivo slusaju i nije im mrsko da isprate sve sto je poslato od strane trenera. Mozete trenirati gde god zelite, niste vezani samo za teretanu gde se nalazi trener i slicno, kao ni za vreme. 
To je specifican oblik saradnje gde se komunikacija vrsi preko aplikacija za komunikaciju i drustvenih mreza. Trener je dostupan duze nego samo tih sat vremena, sto je slucaj saradnje uzivo. 
Jedini nedostatak moze biti kada ste pocetnik, a ne snalazite se u pocetku da podnesete detaljan izvestaj koji je potrebno. Vremenom se to resava uspesno.

Kako funkcionise online trening?

Online saradnja funkcionise tako sto obavimo detaljan razgovor o ciljevima koje zelimo postici. Predstavlja mi se problem, kao i kompletan izvestaj o zdravstvenom stanju, prethodnim aktivnostima, dnevnim obavezama i slicno.
Nakon toga dizajniram program ishrane i treninga, u skladu sa potrebama pojedinca koji saljem na mail klijenta. Program sadrzi sva potrebna objasnjenja i video zapise pravilnog izvodjenja vezbi, koji saljem u narednih 24 sata.
Izvestaje dobijam po dogovoru sa klijentom, a sto se pitanja tice, dostupna sam u bilo kom momentu u toku dana. Potrebno je da dobijam detaljne izvestaje izvodjenja vezbi kako bismo dalje mogli korigovati sta je potrebno. Upravo zbog toga kljuc uspesnje online saradnje jeste stalna komunkacija sa mnom.
Kako dalje evoluira proces, dolazi isto tako do promena u programu treninga i ishrane po potrebi.
Translate »